Dvd “Jezus”

Jezus – De Bijbel op video VHS

Regiseur: Peter Hall
Executive producer: Lorenzo Minoli/Judd Parkin
Producer: Paolo Piria
Directed by: Robert Young
Screenplay: Suzette Couture
Muziek: Patrick Williams
Cinematografie: Raffaele Mertes
Editor: Benjamin A. Weissman
Kostuums: Giovanni Viti
Make up: Federico Laurenti, Enrico Jacoponi
Acteurs: Jeremy Sisto (Jezus), Jacqueline Bisset (Maria), Gary Oldman (Pontius Pilatus), Debra Messing (Maria Magdalena), Armin Mueller-Stahl, David O’Hara en Jeroen Krabb� (De Duivel)
Speelfilm
Speelduur: 180 minuten
Nederlandstalige ondertiteling, video
ISBN/Code: V1355

 

Beschrijving “Jezus” – De Bijbel op video:

Het is het oudste en meest gelezen boek ter wereld en de verfilming ervan werd een van de meest bijzondere en ambitieuze televisie-projecten van de afgelopen eeuw.

Het zijn moeilijke tijden in Galilea. Het juk van de Romeinse overheersing weegt steeds zwaarder en er heerst chaos en onzekerheid. Na de dood van Jozef bezoekt Jezus Johannes de Doper. Hij trekt zich terug in de woestijn, waar de duivel hem probeert te verleiden met macht en rijkdom.

Jezus weerstaat deze verleiding, keert terug naar huis en weet nu wat zijn taak in deze wereld is. Hij verricht wonderen en geneest zieken. Zijn volgelingen worden steeds groter in getal. Wanneer Lazarus door Jezus weer tot leven wordt gewekt, kent zijn populariteit geen grenzen en halen de Joden hem in als een vorst.

Hierdoor wordt Jezus als een regelrechte bedreiging voor de godsdienstige autoriteit van Kajafas beschouwd en uiteindelijk ter dood veroordeeld. Jezus weet dat zijn dood onvermijdelijk is en hij neemt bij het laatste avondmaal afscheid van zijn apostelen.

Na het verraad door Judas wordt Jezus gevangen genomen en gekruisigd en in een grot begraven. Echter, drie dagen later is de grot leeg en verschijnt Jezus aan zijn apostelen.

Jeremy Sisto schitttert als de zoon van God in deze film over het leven van Jezus van Nazareth. Deze groots opgezetten productie is voorzien van een zeer sterke cast!

Een echte aanrader!!! de beheerder Eric.

Webwinkel Bol.com:

http://www.bol.com/nl/p/bijbel-jezus/1002004000087947/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s